Пожар е избухнал в сградите на бившите Царски конюшни в центъра

...
Пожар е избухнал в сградите на бившите Царски конюшни в центъра
Коментари Харесай

Пожар в Царските конюшни В София

Пожар е избухнал в сградите на някогашните Царски конюшни в центъра на София рано тази заран, заяви bTV. 
 Бившият регионален на София се изправя пред съда поради Царските конюшни  Документите за отменяне на договорката с  Модерна постройка в Царските конюшни счита да строи някогашният началник на КТБ
Любителско видео показва високи пламъци в комплекса. Поне един екип пожарникари са изпратени на мястото, се вижда на фрагментите.

Сигнал за пожара е подаден към 3.25 часа тази заран, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Гасенето на пожара е траяло към 3 часа.

Няма потърпевши при пожара, само че на старите здания са нанесени съществени вреди, изясни кметът на столичния регион „ Оборище ”
Васил Цолов.

Пострадали са постройките от вътрешната част на комплекса, както и тези, които са към улица „ Панайот Волов ”. Има паднали покриви.

Пожарът е унищожил най-малко 2000 кв. м покривна структура. 

В понеделник ще стартира обезопасяване на комплекса.

През 2016 година комплексът беше платен на безценица от някогашния шеф на КТБ Янко Иванов – за 90 лева на квадрат. Сделката, стартирана няколко държавни управления по-рано, беше подписана от тогавашния регионален шеф Веселин Пенев, който в този момент е обвинен поради нея по дело за ощетяване на страната с 10.3 млн. лв..

През предходната година притежателят на постройките изиска от основният проектант на София Здравко Здравков позволение да ги надстрои от 7 до 12 етажа. Здравков обаче отхвърли.

В началото на тази година започна процедура по оповестяване на постройките за монумент на културата от национално значение.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР